BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Példa nélküli, amit a Ryanair és a Wizz Air tett augusztusban

Mágnesként vonzzák az utasokat az európai fapadosok, múlt hónapban a Ryanair és a Wizz Air utasforgalma is rekordot döntött. A két légitársasággal összesen 26,7 millióan repültek augusztusban.

Ellepték az európai reptereket az utazni vágyók a nyár utolsó hónapjában, alaposan fellendítve a diszkont-légitársaságok forgalmát. A Ryanair és a Wizz Air utasszáma is csúcsot döntött augusztusban.

Ryanair, Wizz Air, fapadosok, diszkont légitársaság, Wroclaw,,Poland,-,June,17,,2020:,Ryanair,Boeing,And,Wizzair
A Ryanair és a Wizz Air is rekordot döntött augusztusban / Fotó: Shutterstock

A piacvezető ír fapados 20,5 millió jegyet adott el járataira, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Augusztus ezzel minden idők legerősebb hónapja volt a Ryanairnél, és egymás után a második, amikor 20 millió feletti utasforgalmat regisztrált. A járatkihasználtság továbbra is kiemelkedően magas, 96 százalék volt, csakúgy, mint júliusban. Augusztusban több mint 111 800 járatot indított a társaság.

Rekordot döntött a turisztikai csúcsszezonban a Wizz Air is, melyet 6,2 millióan választottak augusztusban. Ez 1 százalékos bővülést jelent éves alapon. A magyar hátterű diszkont-légitársaság járatainak kihasználtsága 1,3 százalékkal javult, elérve a 95,4 százalékot.

Ehhez hozzájárult a kapacitások ideiglenes szűkülése is, amit a Pratt & Whitney által gyártott hajtóművek meghibásodása okozott. A hibás alkatrészek átvizsgálása miatt az utaskapacitás 0,4 százalékkal esett vissza éves alapon.

A társaság augusztusban forradalmian új termékkel jelent meg a piacon, az All You Can Fly bérlettel alkalmanként 10 euróért vásárolhatnak repülőjegyet a Wizz járataira az ügyfelek, évi 599 euróért. Az éves bérlet telitalálatnak bizonyult, amit jelez, hogy a kedvezményes éves bérletek a bevezetéstől számított 48 órán belül el is fogytak.

A Ryanair árfolyama 0,6 százalékkal erősödött a dublini börzén, a Wizz Air papírjai 0,8 százalékot emelkedtek a londoni börzén kedd délelőtt. A kedvező hírek mindkét fapadosra ráférnek, mivel az ír társaság részvényeinek kurzusa 17 százalékot ereszkedett az év eleje óta, míg Váradi József cégének tőzsdei értéke 41 százalékkal zsugorodott idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.