BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 70 százalékkal zuhant egy cég árfolyama

A hét elején 1 milliárd dollár körüli piaci kapitalizációval rendelkező kínai székhelyű Star Plus Legend részvényei három nap alatt értékük háromnegyedét veszítették el.

Az ázsiai popsztárokhoz köthető cég, a Star Plus Legend Holdings részvényei szerdán rekordot jelentő 72 százalékkal gyengültek. Ráadásul a zuhanásnak nincs közvetlen oka. A vállalatot 2017-ben alapították, majd tavaly nyáron tőzsdére lépett Hongkongban, és elsősorban a Távol-Keleten ismert énekesekhez kapcsolódó bőr- és egészségvédő termékeket árul.

Black,Monday.,Trade,For,Profit,In,The,Stock,Market.,The
A kis, kevéssé fedezett papíroknál nem szokatlanok a vad kilengések / Fotó: Shutterstock

A Bloomberg szerint a papírokkal folytatott kereskedelem az átlagos forgalom 49-szerese volt az elmúlt három napban. A hírügynökség kérdésére a cég vezetése közölte: a részvényárfolyamra gyakorolt hatás valószínűleg átmeneti, de folyamatosan értékelik a helyzetet, és szükség esetén további lépéseket tesznek a részvényes érdekeinek védelmében, bár ezeket nem részletezte.

A részvényt mindössze három elemző vizsgálja, akik mindannyian vételre értékelik. A kis, kevéssé fedezett papíroknál nem szokatlanok a vad kilengések. Például a grafitot gyártó Sanergy Group részvényei a hónap elején egy nap alatt 98 százalékot zuhantak Hongkongban, miután egy szabályozó hatóság figyelmeztette a céget egy szabálytalanság miatt.

c

 

A Star Plus Legend bevétele az év első hat hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 76 százalékkal 267 millió jüanra nőtt, így látszólag semmi sem indokolja, hogy a hét elején mintegy 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező cég részvényei három nap alatt értékük háromnegyedét veszítették el.

Örömhírt közölt a Zara tulajdonosa, a részvényesek díjazták

Jól indult a harmadik pénzügyi negyedév az Inditexnek, azaz a Zara, a Bershka, a Stradivarius és a Pull & Bear divatüzletláncok tulajdonosának. A világ legnagyobb tőzsdén jegyzett ruházati kiskereskedőjének 11 százalékkal nőttek az eladásai az első öt hétben az árfolyamváltozások leszámításával az előző év hasonló időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.