BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valami készülhet a Delta Technologiesnél – újrakezdődött a rali

A májusi hatalmas ralit követően – amikor két és félszeresére drágultak a BÉT egyik technológiai cégének részvényei – jobbára lefelé csorgott az árfolyam. Kedden egy fontos közzététel előtt újra hegymenetbe kapcsoltak a Delta Technologies papírjai.

Közel 7 százalékkal 72 forintig lőtt ki a Delta Technologies részvényárfolyama kedden kora délutánig, miután délelőtt 73 forinton is állt, nagyjából 60 millió forintos forgalomban, amely ugyan elmarad a blue chipek forgalma mögött, ám az olyan középkategóriás cégek esetében, mint a Delta is, ritkán jön össze. Ráadásul hiába keresnénk magát a céget a vevői oldalon, hiszen amint a vállalat szeptember 19-én bejelentette, október 1-jétől felfüggesztették a saját részvények vásárlását mindaddig, amíg az október 30-ra kitűzött közgyűlés a június 30-án lezárt üzleti évre vonatkozó éves beszámolót el nem fogadja. Azaz novemberig még bottal sem piszkálhatja saját papírjait a cég.

Delta Increase,Revenue,Asset,And,Profit,With,Icon,Concept.chart,Growth,Rate
Megugrott a Delta Technologies árfolyama / Fotó: TStudious

Megelőlegezték a bizalmat a Delta Technologiesnek a befektetők

A keresztféléves üzleti években gazdálkodó technológiai társaság éves rendes közgyűlésére kitűzött napirendi pontokat már közzétette a vállalat, ám a határozati javaslatokat még nem ismerik a befektetők, bár azok megjelenését keddre, azaz október 8-ra ígérték. Ennek ellenére tehát az elmúlt napok átlagos forgalmát messze meghaladva kezdtek száguldásba a részvényei.

A legkézenfekvőbb piacmozgató hír az adózott eredmény felhasználásával kapcsolatban merülhetne fel, ha esetleg osztalékfizetésre kerülhetne sor, lévén a menedzsment nemrég közzétett pozitív profitfigyelmeztetésére, amely szerint a társaság frissített csoportszintű árbevétele várhatóan meghaladja a tavaly októberben jelzett 29,562 milliárd forintot, így valahol 31,125–32,125 milliárd forint között landolhatnak.

A tervezettnél magasabb árbevétel hatására a Delta Technologies kamat, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) csoportszintű eredménye is a tervezett 1,084 milliárd forintnál magasabb, várhatóan 3,042 és 3,192 milliárd forinti tartományban lesz.

Nem először pörög idén a részvény 

A Delta részvényeinek volt már idén egyébként egy hatalmas felfutásuk, amikor 38 forinttól 94 forintig, azaz 150 százalékkal emelkedett a kurzus.

A cég egyébként kulcsfontosságú leányvállalata, az effektív gazdasági tevékenységet Delta Systems Kft. élére október elején nevezett ki új vezérigazgatót Bakos Róbert, a leánycég eddigi műszaki igazgatója személyében.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.