BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
persely, megtakarítás, malacpersely, kakeibo, pénz, vagyon,

Érdemes bankot váltani – több tízezer forint „ingyenpénz" is járhat

Akár a karácsonyi ajándékozás is könnyebb lehet, a pénzintézetek busásan díjjazzák, ha valaki számlát nyit náluk.

Nemcsak az számíthat jutalékra, aki bankot vált, hanem még az is kaphat pénzt, aki ajánlja mostani bankját egy ismerősének, aki végül nyit számlát az adott banknál – közölte  Gergely Péter, a Biztos Döntés pénzügyi szakértője.
Úgy véli, nem érdemes várni, ugyanis a bankok zöme októberben még a korábbi feltételek mellett kínálja számlanyitási kedvezményeit.

persely, megtakarítás, malacpersely, kakeibo, pénz, vagyon,
Csöröghet a kassza a bankváltóknak / Fotó: ANP via AFP

Akár a számlavezetési díj is csökkenhet

Önmagában az egyszeri támogatás miatt nem igazán érdemes bankot váltani, de az is tény, hogy sok esetben a jóváírás mellett a banki szokásainknak legjobban megfelelő számlacsomag kiválasztásával további több ezer forintot tudunk megspórolni

teszi hozzá.

A bankok zöme a már náluk lévő, elégedett ügyfelekre is gondol, ezért ajánlóprogramok is vannak, ahol nemcsak az új ügyfél, de a bankot neki ajánló, meglévő kuncsaft is jóváírást kaphat. A megoldás már csak azért is népszerű a Biztos Döntés pénzügyi szakértője szerint, mert a felmérések szerint Magyarországon a bankválasztásban még mindig az egyik legkomolyabb érv az, ha valamelyik családtag ajánlja az adott pénzintézetet.

Most pedig nézzük a jelenleg futó akciókat!

A CIB Bank bátorítja a meglévő ügyfeleit, hogy ajánlják a bankot. Az október 31-ig futó Welcome akcióban 10 ezer forintos jóváírást kap az ajánló ügyfél, ha az ajánlott ügyfél CIB ECO Start Bankszámlát nyit, 20-20 ezer forint a jóváírás az ajánlónak és az ajánlottnak is, ha az új ügyfél CIB ECO FirstStep vagy CIB ECO ForYou Bankszámlát nyit.

Az Erste Banknál a korábbi 30 ezer forint helyett október 31-ig már 40 ezer forint jóváírásra számíthatnak az új ügyfelek, ha online vagy a bankfiókban nyitják a számlájukat – a közvetítőkön keresztül érkező új ügyfelek viszont ki vannak zárva.

A Gránit Bank akciói a jelen feltételek szerint szintén október végéig élnek. Ennek keretében 40 ezer forint jóváírásra számíthat az az ügyfél, aki a bank szelfis számlanyitás szolgáltatását választja, hozzájárul a marketingcélú megkeresésekhez, és 60 napon belül aktiválja Gránit eBankját.

Az UniCredit Bank ment a legmesszebbre. A bank 2025. január 31-ig hosszabbította meg a korábbi akcióit. Eszerint 15 ezer forint jóváírásra jogosult az ajánló és a számlanyitó is, ha az új ügyfél a számlájához 3 hónapon belül bankkártyát és mBanking szolgáltatást igényel. További 15-15 ezer forintot fizet az UniCredit akkor, ha az új ügyfél számlájára az első fél évben legalább 3 hónapban havonta minimum 500 ezer forint jóváírás érkezik.

De az ajánlás nélkül is érdemes UniCredit számlanyitásban gondolkodni, hiszen a bank jövő január végéig az új ügyfelek által online megnyitott Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz számlák esetében az első hat hónapban visszaírja a felszámított számlavezetési díjat.

Emellett egyszeri, 35 ezer forintos jóváírást kínál az ügyfélnek, ha a számlanyitást követő 3 hónapban Mobil Aktív Plusz számla esetén minimum 300 ezer, Ikon Plusz számla esetén minimum 400 ezer forint jóváírás érkezik.

Az OTP Bank őszi számlanyitási promóciója keretében akár 30 ezer forintos jóváírást is el lehet érni, a Rasiffeisen 50 ezer forintos nyitási akciója még csaknem 2 hétig tart.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.