BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
F1 Hungarian Grand Prix 2024

Magyar Nagydíj: fontos változások jönnek – ennyibe kerülnek jövőre a jegyek a Hungaroringre

Az idei futam után elkezdődik az új főlelátó építése a mogyoródi versenypályán, amely új nevet is kap: Hungaroring, illetve Hungaroring Platinum. De nemcsak a nevek, az árak is változtak – elindult a jegyértékesítés a 2025-ös Formula–1 Magyar Nagydíjra.

A Hungaroring weboldalán már lehet jegyet venni a 40. Formula–1-es Magyar Nagydíjra. Ez alapján jelentősebb áremeléssel kell számolni, ráadásul a különböző belépők elnevezése is változik: immár lelátókra szóló tiketteket vásárolhatunk, miután a tribünök egy részét átépítik. Az idei viadal után elkezdődik az új főlelátó építése, amely új nevet kap: Hungaroring, illetve Hungaroring Platinum.

Magyar Nagydíj, jegy, ár
Magyar Nagydíj: a négy nap alatt 310 ezer néző volt kíváncsi az idei versenyhétvégére / Fotó: NurPhoto via AFP

 

Magyar Nagydíj: 105 milliárd forintból újul meg a Hungaroring

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a mogyoródi versenypálya átalakítása a tervek szerint halad, az F1 vezetése teljes mértékben elégedett a munkálatok ütemével. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnapi futamot megelőzően bejelentette: 

a projekt összköltsége 105 milliárd forint, melyre megvan a kormánygarancia, azaz a fedezet is. 

Gulyás a beruházás utáni esetleges jegyáremeléssel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: bár nem ő az illetékes, de általánosságban elmondhatja, nem az a cél, hogy még tovább emelkedjenek a „már ma is elég magas”  jegyárak, ugyanakkor olyan kapacitásnövelés lesz a drága kategóriájú, elsősorban külföldi üzletemberek által megvásárolt belépőkben, ami nagy bevételt jelent majd.

Ennek ismeretében változnak az árak a 2025-ös versenyhétvégére: 

  • az egész hétvégés tribünbérlet 190 és 700 euróba (74–273 ezer forint), 
  • az állójegy egész hétvégére 150 euróba (58 ezer forint), 
  • csak vasárnapra pedig 135 euróba (53 ezer forint) lehet kerül. 

Gyerekek számára 14 év alatt Junior jegyet lehet vásárolni, 14 éves kortól felnőtt belépő szükséges – írja a vezess. 

Érdekesség, hogy a Hungaroring a második azon helyszínek sorában (Monza után), amelyek megszakítás nélkül szerepelnek a száguldó cirkusz versenynaptárában. 

A 2024-es Magyar Nagydíjat telt ház előtt tartották meg (a négy nap alatt 310 ezer néző volt kíváncsi az eseményekre),

és a szervezők szerint ha így megy tovább, 2025-ben is megtelnek a magyar versenypálya lelátói.

A Forma–1-es pilóták nem adják a serlegeiket – ezek a világ legdrágább sportrelikviái

A 39. Forma–1-es Magyar Nagydíj porcelánserlegeinek összértéke több tízmillió forint. A Herendi műtárgytól a többi pilótához hasonlóan valószínűleg soha nem válik meg a győztes Oscar Piastri. A Világgazdaság ennek kapcsán nézett utána, hogy mennyit fizettek minden idők legdrágább sportereklyéiért.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.