BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmenekültek Párizsból, de már sajnálják, hogy kimaradtak egy fergeteges buliból

A francia lapok számoltak be arról, hogy sok párizsi megbánta már, hogy az olimpia kezdete előtt úgy döntött, elmenekült a francia fővárosból a turistaáradat elől.

Jó néhány párizsi, aki azért „menekült el” a fővárosból, mert tartott a zsúfolt tömegközlekedéstől, a turistáktól, a forróságtól és az egekbe szökő áraktól, most már sajnálja, hogy nem lehet részese az olimpiai hangulatnak – tudósít a francia sajtó.
 

SUPPORTERS ET BENEVOLES
Az elmenekült párizsiak a zsúfolt tömegközlekedéstől, a turistáktól, a forróságtól és az egekbe szökő áraktól tartottak / Fotó: Hans Lucas via AFP

Az gondoltam, nagyon nehéz lesz majd közlekedni és túl sok ember lesz Párizsban... Aztán így lemaradok egy megismételhetetlen atmoszféráról – mondta a 34 éves Valentine a Le Parisien című lapnak.
A hölgy a megnyitó után azonnal elhagyta a fővárost, de most már bánja, hogy így tett.
 

Olyan érzés, mintha meghívtak volna egy buliba, én pedig visszautasítottam volna

– fogalmazott.
Egy márciusi felmérés szerint a párizsiak fele azt tervezte, hogy a játékok ideje alatt nem lesz a városban, a problémák azonban, amelyektől tartottak, nem öltöttek testet.

Meglepő: Párizs kihalt az olimpia előtt – vakarják a fejüket a vendéglátók

Itt vagyok a szüleimmel ahelyett, hogy egy kivetítő előtt szurkolnék húsz barátommal Léon Marchand újabb érméért – mondta a franciák klasszis úszójára utalva a BFMTV-nek Léna, aki a tengerparton élő családjához utazott az olimpia idejére.
A 62 éves Philippe is már régen eldöntötte, hogy a játékok idejére elhagyja fővárosi otthonát.
 

Emlékszem, amikor a barátokkal esténként arról beszéltünk, hogy szörnyű lesz itt az olimpia alatt, ezért elmegyünk – nyilatkozott a Le Parisiennek hozzátéve: utólag elismeri, hogy tévedtek.


Úgy tűnik, hogy nagyszerű a hangulat Párizsban, az olimpia remekül működik és nincsenek fennakadások. Sajnálatos, hogy nem vagyunk ott ezekben a rendkívüli időkben, amelyek megismételhetetlenek – mondta.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.