BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiányzó magyar kulcsember, hatszor drágább holland csapat, telt ház: ez várható a pénteki NL-meccsen

Hatszor többet érő holland keret, több magyar hiányzó, négy évtizedes negatív és 11 meccses pozitív rekord, átalakított repohárrendszer a telt házas Puskásban. Megnéztük, mi várható a holnapi Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A bennmaradás szempontjából sokat érne a hollandok elleni döntetlen.

A magyar labdarúgó-válogatottra újabb kemény próbatétel vár a Nemzetek Ligája élvonalának harmadik fordulójában, ugyanis pénteken a világklasszisokkal teletűzdelt holland csapatot fogadja a Puskás Arénában. A Világgazdaság összegyűjtötte a legfontosabb adatokat és tudnivalókat a meccsről.

Hungary v Bosnia and Herzegovina - UEFA Nations League Group A3 Match 2024
labdarúgás
futball
magyar
holland
A magyar válogatott csapatkapitányára, Szoboszlai Dominikra is szükség van a bravúrhoz / Fotó: NurPhoto via AFP

A rossz rajt után két meccsen egy pontot szereztek Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai: már egy döntetlen is remek eredmény lenne a nyári Európa-bajnokságon elődöntős riválissal szemben. A pontosztozkodás ráadásul nemcsak bravúros eredményt jelentene, hanem óriási lépést a bennmaradás felé, mert a nemzeti együttes elmozdulhatna a kiesést jelentő negyedik helyről, ha a csoport másik mérkőzésén a jobb gólkülönbségükkel harmadik bosnyákok a papírformának megfelelően kikapnak a németektől.

Ahhoz viszont, hogy összejöjjön a meglepetés, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtania a magyar csapatnak, mint a szeptemberi találkozókon, amikor is a németektől öt gólt kapott – ez a legtöbb a Rossi-érában –, és a bosnyákoknak sem sikerült betalálni. A stabilabb játékot segítheti Fiola Attila visszatérése a védelembe, ugyanakkor a széleken

sérülése nehezíti a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető dolgát. Az biztos változást jelent, hogy a válogatottságot ideiglenesen lemondó Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes véd majd.

Nagy a különbség a két csapat értéke között

A Transfermarkt adatai szerint a holland válogatott keretének összértéke 813 millió euró (326 milliárd forint), míg Szoboszlai Dominikék értéke 135 millió euró (54 milliárd forint). Utóbbi összeg pont a hatoda annak, amennyit az Oranje ér. Míg nálunk a Liverpool támadó középpályását 75 millió euróra (30 milliárd forint), addig a hollandoknál a Lipcsében játszó Xavi Simmons árát 80 millió euróra (32 milliárd forint) taksálják. 

A repohárrendszer is változik

Átalakításra kerül a Puskás Aréna repohárrendszere – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos oldalán. A hír sok szurkoló – és egyéb rendezvényre látogató – számára is nagy felüdülést jelenthet, hiszen az eddigi megvalósítás több helyről is erős ellenérzést váltott ki az emberekből.

A Puskás Aréna tájékoztatása értelmében, a szurkolóktól érkezett visszajelzések alapján, az MLSZ kérésére megújul a nézőtéri büfékben korábban használt repohárrendszer. A holland meccstől kezdve mindenki visszakapja a repohár árát a mérkőzés után (ha elviszi a visszaváltó helyekre, a vásárlást igazoló blokkal együtt). A teljes összeget, azaz poharanként 600 forintot utalnak vissza a vásárlókártyájukra – írta az Index.

Érdemes tájékozódni a forgalomról, ha a környéken jár

A mérkőzés miatt a Puskás Aréna környékén már 18 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni, a helyszín nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Érdekességek a magyar–holland mérkőzésről

  • Negyvenéves nyeretlenség: a magyar válogatott közel negyven éve, kilenc találkozó óta nyeretlen a hollandokkal szemben. Ez a statisztika önmagában is nagy motivációt lehet a csapatnak, hogy végre megszakítsák ezt a sorozatot.
  • Rossi mérföldköve: a szövetségi kapitány a 69. válogatott mérkőzését vezeti, ezzel utolérve az örökrangsor második helyén álló Sebes Gusztávot.
  • Erős ellenfél: a holland válogatott a világ egyik legjobb csapata, tele tehetséges játékosokkal. Rossi szerint a hollandok még erősebbek is, mint a nemzeti tizenegyünknek öt gól lövő németek.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló:
péntek:
Bosznia-Hercegovina–Németország, Zenica 20.45
MAGYARORSZÁG–Hollandia, Puskás Aréna 20.45

A magyarok mérkőzését megtekintheti az M4 Sporton vagy online.

A csoport állása:
1. Németország 2 1 1 – 7-2 4 pont
2. Hollandia 2 1 1 – 7-4 4
3. Bosznia-Hercegovina 2 – 1 1 2-5 1
4. MAGYARORSZÁG 2 – 1 1 0-5 1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.