BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Outer,Space,Beer
sör
sörgyártás
űr

Sörgyártás a Földön túl: így alakíthatja át az alkoholipart az űrtechnológia

A mikrogravitációs környezet sörgyártási folyamatra gyakorolt ​​hatásait vizsgálja a Floridai Egyetem új tanulmánya. A söreladások az elmúlt években csökkenő tendenciát mutatnak, a kutatás szerint az eredmények még ezt is befolyásolhatják.

Lehet, hogy a söripar a világűrbe költözik a pénzügyi jövője érdekében? Ez a kérdés merül fel a Floridai Egyetem nemrégiben végzett tanulmányát olvasva, amely az erjesztési folyamatot – a sörkészítés kulcsfontosságú lépését – vizsgálta mikrogravitációs környezetben.

Outer,Space,Beer
sör
sörgyártás
űr
A mikrogravitációs környezet sörgyártási folyamatra gyakorolt ​​hatásait vizsgálják kutatók / Fotó: Shutterstock

A tanulmány szerint a mikrogravitáció olyan előnyökkel járhat, amelyek „nem valósulnak meg földi úton”. Az egyértelműség kedvéért a kutatást itt, a Földön végezték egy olyan technológia felhasználásával, amely segít szimulálni a mikrogravitációs környezetet.

De a múltban az Anheuser-Busch InBev (BUD), azaz

  • a Budweiser,
  • a Corona
  • és a Stella Artois

mögött álló multinacionális sörgyártó óriás gyártási kísérleteket végzett a Nemzetközi Űrállomáson. Senki nem állítja, hogy az űrben végzett sörfőzés nyereséges vállalkozás – derült ki a MarketWatch cikkéből.

Erjesztőkádakban vagy tankokban gyűjtik össze a lehűtött komlózott sörlevet, melyet sörélesztő kultúrával beoltanak, és magára hagynak. A Floridai Egyetem kutatói kimutatták, hogy a fermentációban használt élesztő „mikrogravitáció alatt gyorsabb növekedést mutatott a standard körülményekhez képest”.

Astronaut,Sitting,In,A,Space,Suit,On,A,Chair,On
sörgyártás
sör
A söriparra ráfér a frissítés, csökkennek az eladások / Fotó: Shutterstock AI Generator

A kísérlet felpezsdítheti a sörpiacot

Mindez előnyös vagy káros is lehet a végtermékre a kívánt jellemzőktől függően a gyártó által készített sör stílusának megfelelően – mondta Andrew Macintosh, a Floridai Egyetem élelmiszertudományi adjunktusa, aki a tanulmányon dolgozott. Olyan terméket is készíthet így a gyártó, amelyik sokkal jobban fogy – mondta a lapnak a kutató. Megjegyezte, hogy az elmúlt években a sör veszített vonzerejéből, különösen, mivel

a fiatalabb fogyasztók alternatív alkoholos italok felé fordulnak, vagy alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes alternatívákat választanak.

Egy friss jelentés szerint az amerikai söreladások szerényen, 1,3 százalékkal, 45,8 milliárd dollárra nőttek a május közepéig éves viszonylatban. A tokok eladásai pedig 1,7 százalékkal csökkentek. Noah Rothbaum, az alkoholtartalmú italokkal foglalkozó veterán újságíró azt mondta, hogy az alternatív gyártási módszerekben alkalmazott technológia nem biztos, hogy olyan dolog, amelyre a mindennapi sörivók gondolnak, még akkor is, ha ez hihetetlenül fontos az iparág eredményéhez.

Kicsit elfelejtjük, hogy minden alkohol készítése alapvetően tudományos kísérlet – mondta Rothbaum, hozzátéve, hogy ez tulajdonképpen kémia, biológia és fizika.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.