BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hitelminősítők nehezítik Ausztria helyzetét

A hitelminősítések "korlátozó tényezőként" jelentkeznek Ausztria belpolitikája tekintetében - hangoztatta az osztrák gazdaságkutató intézet (WIFO) vezetője.

Az ORF szerint Karl Aiginger azt követelte, hogy Ausztria javítson "gazdasági marketingjén". Az osztrák kormány a múlt héten elutasította az iparvállalatok hitelfelvételéhez szükséges állami garanciákat, azzal érvelve, hogy ezzel Ausztria pénzügyi ereje, amelyet máris kritikusan értékelnek, további veszélybe kerülhetne.

Aiginger kifejtette: nem szabad elfelejteni,hogy Ausztria a világ egyik leggazdagabb országa, amely magasabb kutatási arányt és termelékenységet mutat fel, mint Németország. Elismerte ugyanakkor, hogy az osztrák bankok Kelet-Európában bizonyos kockázatot vállaltak, de ő "a felelősségteljes cselekvés jeleit is látja."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.