BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy mellett kampányol az NGM is

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye erős érveket sorol fel a Matolcsy György mellett.

Az NGM csütörtök délután publikált közleménye döntően Ungváry Krisztián dolgozataival foglalkozik, de érinti a jegybankelnökkel kapcsolatos találgatást is. Szó szerint így:

A HVG azonban tovább megy, beszáll a ma népszerű spekulációba: „vajon ki lesz a jegybankelnök?” A nemzetgazdasági miniszterrel kapcsolatos „érveihez” a magunk részéről hozzátennénk néhányat. Az eltelt közel három év alatt a magyar gazdaságpolitika óriási sikert ért el, mert csökkenő pályára állította az államadósságot, mérsékelte az országadósságot, tartósan 3% alá vitte le az államháztartás hiányát, foglalkoztatási fordulatot hozott, megállította a születésszám csökkenését és megőrizte a folyó fizetési mérleg pozitív egyenlegét. Ha az elmúlt 30 évben bármikor találnak ilyen pozitív fordulatot a magyar gazdaságban, akkor kérjük, azonnal szóljanak!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.