BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaesett a magyar külkereskedelmi többlet

Januárban az export euróban kifejezett értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Januárban az export euróban kifejezett értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A külkereskedelmi áruforgalom aktívuma 215 millió euróval 392 millió euróra csökkent – jelentette hétfőn második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fotó: MTI/Oláh Tibor

Az aktívum 10 millió euróval nagyobb az első becslésben közölt értéknél, amikor 0,1 százalékponttal kisebb exportnövekedést jelzett a KSH.

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala importban 4,3, exportban 3,3 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 1,0 százalékkal romlott. A forint árfolyama az euróhoz viszonyítva 3,5, a dollárral szemben 10 százalékkal gyengült – tette hozzá a jelentés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.