BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajban a csornai napelemgyár

Elmaradt fizetésekről, gyárbezárásról és csoportos leépítésekről pletykálnak, a gyár vezetősége azonban nem reagál.

Viharfelhők gyülekeznek a csornai napelemgyár körül, a cégnél ugyanis ismét pénzügyi nehézségek lehetnek, meg nem erősített információk szerint az ott dolgozók nem kapták meg a járandóságukat, illetve arról értesítették őket, hogy az üzemben határozatlan időre állásidőt rendeltek el – tudta meg a Kisalföld, amely a csornai önkormányzat állásfoglalását is közölte.

Csorna, 2020. december 10.
Dolgozó az Ecosolifer Kft. csornai napelemcella-gyárában az avatás napján, 2020. december 10.
MTI/Krizsán CsabaCsorna, 2020. december 10.Dolgozó az Ecosolifer Kft. csornai napelemcella-gyárában az avatás napján, 2020. december 10.MTI/Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Ebből kiderül, hogy Csorna Város Önkormányzata kiszámíthatóságot és egyenességet vár el a városban működő gazdasági szereplőktől, a gyárat üzemeltető EcoSolifer Heterojunction Kft.-től is, ám 

ennek ellenére csak nem hivatalos úton értesült arról, hogy az üzem bezár, és csoportos létszámleépítésre készül.

A tájékoztatás szerint az önkormányzat és a vállalkozás között a kommunikáció is megszakadt, a napelemgyár vezetősége az önkormányzat többszöri megkeresésére sem reagált. Azonban az önkormányzatnak nincs hatásköre, illetékessége a cég felett, ugyanakkor a közlés szerint az érintett csornai családok mellett áll.

Ezért már fel is vették a kapcsolatot a város legnagyobb munkáltatóival, hogy a munkavállalók helyzete mielőbb rendeződjön, minél hamarabb találjanak új állást.

A közlemény szerint az önkormányzat minden segítséget felajánl, hogy a gyár jó kezekbe kerüljön, és olyan befektető érkezzen a városba, aki munkát, kiszámíthatóságot nyújt a dolgozóknak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.