BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Derékfájdalom: ma már népbetegség – ettől szenvednek a magyarok is

Rengeteg embernek van derékfájdalma, ezzel a magyar lakosság illeszkedik a globális trendekbe, vagyis a mozgásszervi problémák idehaza is népbetegségnek számítanak. Ezért is fontos, hogy magas szakmai színvonalú, professzionális terápiához jusson a lakosság – mondta a Világgazdaságnak Czeglédi Tamás, a tíz rendelőből álló Mozgásklinika, a hazai fejlesztésű franchise-hálózat alapító-társtulajdonosa.

A mozgásszervi panaszok előbb-utóbb mindenkit elérnek, különösen azokat, akik ülőmunkát végeznek. Meg kell hozni a döntést, hogy gyógytornával javítjuk, helyrehozzuk az állapotot, vagy folytatódik a romlás, és egyre nehézkesebbé válik minden mozgás. Erről beszélt a Világgazdaságnak Czeglédi Tamás. 

Czeglédi Tamás, a Mozgásklinika alapító társtulajdonosa: saját tudáson és tapasztalaton nyugvó saját know-how-t és franchise-rendszert alakítottunk ki

Milyen előnyökkel jár, ha gyógytorna esetén magánszolgáltatót választok?

A Mozgásklinikán a magánegészségügyben megszokott magas és transzparens szolgáltatási színvonallal fog találkozni. Ennek a mondatnak triviálisnak kellene lennie a piacon, de nem az, így mi ebben szeretnénk változást hozni. Ha valaki ma elmegy Magyarországon gyógytornászhoz, fogalma sincs, hova fog érkezni: egy lakótelepi lakás egyik szobájába vagy professzionális terápiás környezetbe. Emellett a közellátásban is elérhető a gyógytornász szakellátás, így valóban komplex az ellátási térkép. A Mozgásklinika abban több és más, hogy Magyarországon először saját tudáson és tapasztalaton nyugvó saját know-how-t és franchise-rendszert alakítottunk ki.

Nem külföldről behozott mintát akarunk ráerőltetni a magyar páciensekre, hanem a magyarok karakterére állítottunk föl egy tudásbázist, és erre húztunk föl egy gyógyítófolyamatot. 

Magas szolgáltatási színvonalat kínálunk mind a szakmai munkában, mind az infrastruktúrában, másrészt a gyógyítási folyamat transzparenssé válik – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy szakmai protokollokat fejlesztettünk ki, amelyek betartásával, dokumentálásával vezetjük végig a pácienseket a gyógyulás útján. Vagyis amit mi kínálunk, az egy egységes szakmai koncepció, minőségbiztosítás, saját termékek, saját know-how – ettől vagyunk egyediek a piacon. Mi gyógytornász-szakvéleményt állítunk ki, a rendelőink ugyanazt a szakmai színvonalat képviselik, függetlenül attól, hogy a kezelés Szegeden, Debrecenben, Győrben vagy épp valamelyik budapesti központban valósul meg. 

Másik nagyon fontos előnyünk, hogy nálunk csak egyéni terápia vehető igénybe, így garantálható a nagyobb figyelem, a gyorsabb gyógyulás, illetve aktív páciens esetében a mihamarabbi visszatérés a munka világába.

Jellemző a fiatal gyógytornász-generációra a vállalkozói szemlélet? 

Egyáltalán nem. Számunkra is a legfőbb kihívás megfelelően motivált, jól képzett fiatalokat találni, Budapesten és vidéken egyaránt. El kell még telnie jó pár évnek-évtizednek, mire kialakul egy tapasztalt, professzionálisan dolgozó és szolgáltató gyógytornász-generáció idehaza, aki képezi magát, folyamatosan fejlődik a legújabb gyógymódok és technikák megismerése tekintetében. Mi magunk is folyamatosan keressük a legújabb gyógymódokat, és építjük bele a know-how-nkba.

A Mozgásklinika által kínált franchise megvásárlása már komolyabb befektetést igényel, nem biztos, hogy egy gyógytornásznak lesz rá pénze. Milyen üzleti partnerekben gondolkodnak?

A magánegészségügyben az általunk ismert legalacsonyabb belépési küszöböt kínáljuk befektetői oldalról, amihez relatív gyors megtérülés társul. A hazai magánegészségügyi piac dinamikusan nő; aki most nem lép be, valószínűleg már lemarad. Üzleti befektetőket várunk, akik ismeri a vállalkozásirányítás folyamatát.

A legjobb reklám a páciens jó tapasztalata?

A gyógyult pácienseink a legjobb nagyköveteink. Közel két évtized szakmai tapasztalata azt mondatja velünk, hogy hosszú távon a páciensekre fordított figyelem és kezelések által váltunk a szakmában ismertek és elismertek. Ma már tíz helyszínen közel 50 gyógytornászt alkalmazunk és több mint 10 ezer pácienst kezeltünk a kezdetek óta.

A gyógytornát illetően tele vagyunk tévhitekkel, akkor megyünk el, ha már komoly a baj. A prevenciónak itt is lehet szerepe?

Érdemes lenne megelőzési céllal is igénybe venni, de ne legyenek illúzióink. Az emberi psziché nem így működik idehaza, az egészségtudatosságunk nagyon kezdetleges, és ösztönzők sincsenek rá.

Ingyenes szűrőprogramot is kínálnak, ez mit tartalmaz? 

Több felmérést és projektet futtatunk, amelyekben szeretnénk megérteni, milyen a magyar lakosság mozgásszerveket érintő állapota. Nyilván van rálátásunk a helyzetre, hiszen több ezer páciens járt már nálunk. Mivel változik a munkahelyi szűrésekre vonatkozó előírás, mi magunk kezdtük bele arra a deréktáj körüli fájdalmakat országos felmérésébe. Van online önbevallásos kérdőívünk, de ha van igénye egy nagyvállalatnak vagy egy önkormányzatnak, akkor szívesen végzünk ingyenesen helyszíni felmérést is. Nekünk mindig ugyanaz a célunk: a lakosság életminőségének javítása professzionális manuálterápiás módszerekkel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.