BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton: Németország leszakadóban van az elektromos autózásra való átállásban

A nemzetgazdasági miniszter az Inforádió Aréna című műsorának vendége volt. A tárcavezető beszélt a Lukoil lépéséről és arról, hogy miről vitatkozott Hernádi Zsolttal.

Rossz hírrel kezdte az Inforádió Aréna című műsorának adott interjúját Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter: véleménye szerint a második negyedéves gazdasági növekedés elmarad a január–márciusi időszakétól – írta az Economx.

NAGY Márton
akkumulátor
elektromos autó
akkumulátorgyár
kkv
Nagy Márton / Fotó: Szigetváry Zsolt

Ennek fő oka, hogy a magyar iparvállalatok exportteljesítményét rendkívül visszafogja az uniós, de főleg a német kereslet alakulása. Nagy Márton kiemelte: erre a magyar kormánynak nincs igazán ráhatása. 

Németország leszakadóban van az elektromos autózásra való átállásban, ami ugyancsak hátrány a magyar beszállítók szempontjából

– emelte ki a tárcavezető.

A Lukoil-ügyről elmondta, hogy az ukránok lépését ellenségesnek tartja, de dolgoznak a megoldáson. 

A miniszter kijelentette, a költségvetést annak ismeretében nyújtják be novemberben, hogy miként alakul az amerikai elnökválasztás. Úgy véli, ha Donald Trump nyer, akkor békeköltségvetést visznek a parlament elé, amelyben új kkv- és családvédelmi akcióterveket dolgoznak ki, hogy a gazdasági növekedés tényleg beindulhasson, és jövőre elérje a 4 százalékot.

Beszélt arról is, hogy nem vagyunk sereghajtók a minimálbért illetően az Európai Unióban, ugyanis a fair összehasonlítás a minimálbér és a garantált bérminimum súlyozott átlaga lenne, így pedig az EU-s középmezőnyben lennénk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.