BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén is jut elég tűzifa a rászorulóknak

Idén is folytatódik a szociális tüzelőanyag program. Ennek keretében már valamennyi érintett önkormányzat megkapta a legrászorultabbaknak járó tüzelőanyag, tűzifa beszerzéséhez szükséges forrást.

A kormány elkötelezett abban, hogy amiben lehet, segítse a nélkülöző honfitársainkat, ezért is indította el 2011-ben a szociális tüzelőanyag-programot – közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium.

Wooden poles
tűzifa
A tűzifa nagy segítség télen a rászorulóknak / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A program keretösszege az elmúlt 13 év alatt több mint hatszorosára emelkedett. Idén ezzel a programmal 5 milliárd forintnyi segítséget kaptak az önkormányzatokon keresztül az embereket. Szociális célú tűzifa vagy barnakőszén vásárláshoz ebben az évben is az 5 ezer lakos alatti helyhatóságok pályázhattak.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter döntése értelmében 2346 önkormányzat kapott költségvetési forrást. A magyar emberek számíthatnak a kormány támogatására – hangsúlyozta a tárcavezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.