BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
BMW Neue Classe

Versenypályán kapták lencsevégre az első debreceni BMW-t

A Neue Klasse első példánya már a Nürburgringet is megjárta, a magyar gyár a jövő év elején állhat üzembe.

A tervek szerint az új, X3-as méretű elektromos SUV, a Neue Klasse 2025–2026 környékén érkezik a kereskedésekbe, ám néhány napja már álcafóliában nyúzták a versenypályán – írja a Vezess.hu.  Így a dizájnról változatlanul annyit lehet tudni, hogy a minimalista irányt követik. Az új szabadidőautó 800 voltos platformra épül, amely gyorsabb töltést és nagyobb hatótávot ígér, akár 50 km perc perc töltési sebességgel, a maximális hatótávja pedig elérheti a 800 kilométert.

BMW Neue Classe
Fotó: BMW Group

Az autó a BMW „Neue Klasse” első példánya lesz, amely új osztályt, új technikát, és új helyszínt testesít meg. Ugyanakkor a tradíció is megjelenik, miután ez a modell határozta meg a BMW talpra állását az 1960-as évektől. Az újkori Neue Klasse autóinak gyártása Debrecenben kezdődik, így az új üzem egyben egy vadonatúj termékgenerációt is gyárt, amely új alapokra épül.

A termelés beindítása 2025 elejére tehető a vadonatúj debreceni egységben, míg az első példányok akár már az év közepén, de inkább az év vége felé kerülhetnek a tulajdonosokhoz.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.