BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Álmatlan éjszakák jönnek a frankhiteleseknek? Esett a forint

A forint délelőtt gyengült, és délutánra sem sikerült ledolgozni hátrányát az euróval szemben. A svájci frank is drágább lett a bankközi devizapiacon.

A forint délelőtt 25 feltörekvő ország legrosszabbul teljesítő devizája volt – írja a Bloomberg.

A hazai deviza 274 körüli szintről 277-ig gyengült, majd 276,5-ös szinten stabilizálódott az árfolyam, mely szint körül mozgott egész délután. Némileg újra gyengült, 276,88-as szinten áll a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben.

Miközben felerősödtek az euróövezet adósságválságával kapcsolatos félelmek, a hazai hírek is kedvezőtlen hatást gyakorolhattak a forint árfolyamára.

Az euróövezet gyenge fundamentumokkal rendelkező országaiban a kötvényhozamok emelkedtek, és kiderült: mérhető kockázata van annak, hogy Írország az IMF segítségére szoruljon, ugyanis az Európai Központi Bankon kívül nincs más, aki vásárolná kötvényeit.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Magyarországon kiderült: a válságadók maradnak 2012 után is, mely bizonytalanságot szül, ugyanis a kormány eddig azt kommunikálta, hogy a válságadók átmeneti jellegűek és 3 évre szólnak.

A befektetők nem kedvelik a bizonytalanságot, így ennek okán is zárhatták pozícióikat – mondta a Világgazdaság Online-nak Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza.

Miért zuhant be a forint? - Elemzés

Az euró is gyengült az alpesi devizával szemben a felerősödő félelmek okán. Ennek, és a hazai deviza gyengülésének köszönhetően a frankért egyre több egységet kell adni a hazai devizából: 205-ös szintről 208-ig esett a forint.

A lengyel zloty „felzárkózott” délutánra, és ugyanakkora mínuszba került az euróval szembe mint a forint. A nap folyamán a cseh korona és a román lej árfolyama szinte meg sem mozdult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.