BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Délután gyengült a forint

A forint délután gyengült a bankközi devizapiacon az euróval szemben, így a közös európai devizáért több mint 279,4 egységet kell adni a forintból.

Egyes elemzők szerint spekuláció indulhat el a forint piacán, hogy Magyarországot bóvliba minősíti az egyik hitelminősítő, ugyanis mindhárom nagy szervezet egy hajszállal, vagyis egyetlen szinttel tartja a befektetésre nem ajánlott kategória felett, negatív kilátással.

A minősítés margóján hagyott negatív kilátás az irányt mutathatja: nagyobb esély van a bóvlira, mint a szinten tartásra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankot 220 forint felett jegyzik, délután 220,7 forintért lehet hozzájutni az alpesi devizához a bankközi devizapiacon. A kínai kamatemelés hatására délelőtt gyengült a svájci frank.

A devizapiaci folyamtokról részleteket itt olvashat:

Csapdában az eurózóna - Mi csak reménykedhetünk

A svájci frank átok - Borzasztó lehet 2011 a frankhiteleseknek

A forint a Fitch karácsonyi leminősítése után kezdett gyengülni 276 alatti szintről 278 fölé. Közben az euró elrugaszkodott a történelmi mélypontról a frankkal szemben, stabilan 1,26 felett áll a kurzus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.