BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra az amerikaiakat győzködi a kormány a magyar szabadságjogokról

The Hill című amerikai hírportál Kovács Zoltán államtitkár washingtoni és New York-i látogatásáról írt.

Másfél év alatt harmadszor jár az Egyesült Államokban Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, azzal a céllal, hogy "lecsillapítsa azokat a félelmeket, amelyek szerint Magyarország visszafordult a polgári szabadságjogok és az emberi jogok kérdésében" - írta kedden az alapvetően az amerikai kongresszus ügyeivel foglalkozó The Hill hírportál.

A The Hill szerint Kovács egy hetet tölt Washingtonban és New Yorkban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes kabinetfőnökével, és azon dolgozik a Rasky Baerlein, valamint a FWD Affairs PR-cégekkel, hogy közvetlenül a törvényhozókhoz, a külügyminisztériumi hivatalnokokhoz, a kutatóintézetekhez, a sajtóhoz és a közösségi vezetőkhöz juttassák el a magyar kormány álláspontját.

Az államtitkár az amerikai bírálatokat félreértéssel magyarázta, valamint azzal, hogy az európai balközép pártok és amerikai csoportok eltorzított képet festenek arról, ami Magyarországon történik. Kovács Zoltán egyebek között elmondta, hogy a magyart kevesen beszélik és nem szabad hagyni, hogy az ország jogrendjének reformja "a fordítás közben elvesszen". Rámutatott, hogy az üzeneteket "nehéz eljuttatni a célig".

"Ahelyett, hogy meghallgatnának bennünket, egyfajta torzító prizma hatását tapasztaljuk" - mondta Kovács. - "Közép-Európában hagyománya van annak, hogy jobbközép kormányokat azonnal a hatalomra kerülésük után bírálni kezdik. Ez nem összeesküvés-elmélet, csak tapasztalat" - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.