BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos a SAC és az ARPU egyensúlya

Azzal már nincs nagyobb gond, hogyan adjanak el több okostelefont a mobilszolgáltatók, azzal már inkább, hogy hányan figyelik közülük a legfontosabb megtérülési mutatókat, köztük is mindenekelőtt az ügyfélszerzés költségeinek (SAC), illetve az egy előfizetőre jutó bevételnek (ARPU) az alakulását – állapítja meg a Strand Consult elemzése. A piackutató szerint a szolgáltatók többsége az okostelefon-kampányok nyomán a SAC robbanásszerű növekedésével már szembesül, de nem tapasztalja az ARPU ezzel arányos növekedését.

Mi ennek az oka? A kutatók szerint az operátoroknak nem árt feltenni maguknak jó néhány kérdést. Az egyik legfontosabb, milyen arányban vásárolnak prémium szolgáltatást közvetlenül az operátortól az okostelefonos ügyfelek, illetve az egyéb tartalomszolgáltatóktól? Van-e olyan készülékmodell, amelynek a lecserélési ideje rövidebb az átlagosnál, és ennek oka a termék életciklusában keresendő-e? Milyen kapcsolatfelvételi csatornát használnak inkább ezek az előfizetők, online-t, call centert, vagy a kiskereskedelmi egységeket keresik fel? Melyik a legjobb értékesítési csatorna, van-e olyan modell, amely eladható támogatás nélkül is?

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.