BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy EU-s programmal segítenék a munkanélküli fiatalokat

Az Európai Beruházási Bank (EIB) új program beinditására készül az egyes uniós országokban a fiatalok körében megfigyelhető rendkívül magas munkanélküliség leküzdésére.

Az EIB elnöke, Werner Hoyer a Bild-Zeitungnak adott interjújában arról beszélt: "az EIB ebben és a következő két évben évente csaknem 70 milliárd eurót bocsát rendelkezésre a válság leküzdésére és a munkanélküliség elleni harc céljára". A bankelnök szerint ez egyértelmű jelzés, hogy az EU nem hagyja cserben azokat a tagállamokat, amelyek a költségvetés konszolidálása és a versenyképesség növelése érdekében fájdalmas megtakarításokat és reformokat valósítanak meg.

A kedvező kamatozású hiteleket Hoyer szerint szakmunkástanulók gyakorlati képzését szolgáló munkahelyek létesítéséhez kell kötni. "Az Európai Beruházási Bank számára a fiatalok körében tapasztalható munkanélküliség leküzdése kiemelkedő szerepet játszik" - hiva fel a figyelmet. A válság sújtotta Görögországban a fiatalok körében tapasztalható munkanélküliség aránya 70 százalék, Spanyolországban 55 százalék, Olaszországban csaknem 40 százalék, Németországban viszont csak 7,6 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.