BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint lehet állami földet venni, több mint húszezer hektárról van szó

A kis- és közepes gazdaságokat, valamint a helyi termelők földhöz juttatását támogatandó, a tíz hektárt meghaladó állami földrészleteket értékesítik – közölte az agrártárca.

Az állami földek értékesítésének folytatása keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg, több ütemben. Az elsőben több mint 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínálnak megvételre. Az árverésekre június 22. és július 14. között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében. 

20220803 SomogysárdKiss Pál juhász.        Fotó: Kállai Márton KM Szabad Föld
20220803 Somogysár
Kiss Pál juhász.
Fotó: Kállai Márton KM 
Szabad Föld
Első körben főleg szántókat, réteket és legelőket kínálnak eladásra
Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld

Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, a regisztráció, illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a Kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, valamint az árverések helyszínein is kifüggesztik, továbbá a Kormányhivatalok honlapján, a vármegyei és a helyi sajtótermékekben is közzéteszik. Az árverési hirdetmények kifüggesztése péntektől a Nemzeti Földügyi Központ honlapján érhető el – áll az Agrárminisztérium közleményében. 

 A tárca arra is felhívja a figyelmet, hogy a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet 2023. május 15-én hatályba lépett módosításával megváltoztak az árverési eljárás egyes részletszabályai. 

Több ezer hektár állami erdő, gyümölcsös és szőlő kerülhet magánkézbe

Újabb üteméhez érkezett a tíz hektár alatti állami földek értékesítése: ezúttal főként erdő-, gyümölcsös-, szőlő- és fásított területekre, valamint vegyes művelési ágú földekre lehet ajánlatot tenni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.