BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyes az irodai levegő

Számos, az épületekben vagy azok berendezésében alkalmazott anyag okozhat mindeddig nem gyanított egészségügyi károkat - hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság. Európai kutatóállomások mérései szerint egyes veszélyes anyagok - például a benzol - beltéri koncentrációja sokszor többszörösen meghaladja az utcai levegőben mért szintet. Márpedig a dohányfüst, a radon, az azbeszt és a benzol magas koncentrációja hozzájárul a rákos megbetegedések kialakulásához. A látszólag kevésbé veszélyes anyagokra is érdemes odafigyelni: az iskolákban például a tanulók számos olyan aromaanyagot kénytelenek belélegezni, amely rendkívül káros az allergiás vagy asztmás gyermekek számára.

Brüsszel kutatási programot indít, hogy pontosan feltérképezze ezt a mindeddig kevéssé ismert problémakört. A Philippe Busquin biztos által körvonalazott projekt célja a szabályozandó anyagok körének megállapítása, valamint ezekre vonatkozóan egészségügyileg elfogadható határértékek kijelölése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.