BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elrajtolt a Közraktárak-projekt

A Fővárosi Közgyűlés Kiemelt Fejlesztések Bizottsága döntését követően elindulhatnak az első bontások a Közraktárak területen, azaz elstartol Közép-Európa legújabb kulturális központjának építkezése. A Közraktárak fejlesztése megerősítheti azokat a nemzetközi felméréseket, amelyek kulturális programkínálat tekintetében Budapestet teszik első helyre a régióban.

Mint ismeretes PPP-konstrukcióban megvalósuló épületegyüttes 25 éves üzemeltetési és hasznosítási jogait elnyerő cég három év alatt összesen közel 8 milliárd forint értékű beruházást valósít meg, s ennek részeként a környező területeken is több mint 300 millió forintos infrastruktúra- és közlekedésfejlesztést vállalt. A komplexum átadása legkésőbb 2010 nyarára várható.

A Kiemelt Fejlesztések Bizottsága döntött az óbudai egykori Gázgyári telek sorsáról is. Az egykor több ezer fős kongresszusi központ helyszínként is számításba vett területen végül magánegyetemet hoznak létre.

A 15 700 négyzetméter alapterületű Közraktárak a főváros egyik legértékesebb ingatlana, mind a Duna-parti elhelyezkedése, mind az általa képviselt ipari, építészeti és kulturális örökség alapján.

követően elindulhatnak az első bontások a Közraktárak területen, azaz elstartol Közép-Európa legújabb kulturális központjának

építkezése. A Közraktárak fejlesztése megerősítheti azokat a nemzetközi felméréseket, amelyek kulturális programkínálat tekintetében Budapestet teszik első helyre a régióban.VGO-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.