BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaállították a Humet részvények kereskedését

Visszaállították pénteken 11 órakor a Humet részvények kereskedését a tőzsdén, miután a társaság közölte: nem folyik rendőrségi eljárás Civin János elnök ellen.

A Humet Nyrt. közleménye szerint "egyértelműen megállapítást nyert", hogy Civin János, a társaság elnöke ellen nem folyik rendőrségi vizsgálat. A rendőrség munkatársai 2008. június 25-én azért keresték Civin Jánost szentendrei lakóhelyén, hogy tanúként megjelenjen egy bírósági tárgyaláson.

A közlemény arra is kitér, hogy Civin János a fenti tárgyalásra hivatalos idézést nem kapott, és nem tudott arról, hogy az adott tárgyaláson a bíróság tanúként kívánta meghallgatni. Hozzáteszi: Civin János ahogy eddig is, a jövőben is minden alkalommal eleget tesz tanúvallomás tételi kötelezettségének.

A Humet részvények tőzsdei kereskedését csütörtökön függesztették fel a tőzsdén, miután a társaság még szerdán este jelezte, hogy rendőrségi vizsgálat folyik az elnöke ellen, melynek oka a társaság számára ismeretlen.

Az üggyel kapcsolatban pénteken délelőtt tett közzé tájékoztatást a Humet, ezt követően visszaállították a részvények kereskedését. A Humet papírok pénteken délelőtt 57 forinton forogtak a tőzsdén, 2 forinttal alacsonyabban a legutóbbi záróáruknál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.