BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végsőkig kitartanak az almatermelők - Akár határblokád is lehet

Egy esetleges határblokádot, sőt az Agrana termékeinek bojkottját sem tartotta kizártnak a későbbiekben Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, amennyiben nem születik megállapodás rövid időn belül az alacsony felvásárlási ár miatt tiltakozó almatermelők és a feldolgozók között.

Az agrár-érdekképviseleti vezető csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten leszögezte: az almatermelők tiltakozásukban a végsőkig kitartanak, mert nincs hova hátrálniuk, a megélhetésükről van szó. Önköltségi ár alatt pedig nem kívánják árujukat értékesíteni.

Ebben egyetértettek a magyar és a lengyel almatermelők megbízottai kedden Varsóban is, amikor a magyar almatermelők képviselői a lengyel parasztszövetség megbízottaival és a lengyel agrárminiszterrel találkoztak. A Magosz elnöke által elmondottakat megerősítette a sajtótájékoztatón jelen lévő Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője, Fehérgyarmat polgármestere is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.