BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A termelőket is kifizetnék a Zalabaromfi-cégek

A beszállító termelők egy részének kifizetésére törekszik a zalagerszegi Zalabaromfi Szárnyas (ZSZ) Zrt. és a Zalabaromfi Kerekedőház Zrt. - tájékoztatták a VGO-t a társaságok illetékesei.

A cégek igazgatóságai tegnap úgy döntöttek, pontos kasszát készítenek a lejárt tartozásokról. Egyúttal arra szeretnék rávenni a CIB Bankot, legalább bizonyos nagyságú összeget szabadítson fel a társaságok zárolt számláiról a gazdálkodók kifizetéséhez. Ennek érdekében tovább kívánnak tárgyalni a pénzintézettel. Mint ismert, a bank a napokban már hozzájárult ahhoz, hogy a vállalatok az 53 millió forintnyi, augusztusi elmaradt munkabért kiutalhassák dolgozóiknak.

Mint ismert, aCIB még szeptember elsején zárolta a Zalabaromfi-cégek számláit, de az intézkedés okairól a mai napig egyik fél sem adott tájékoztatást. Ugyanakkor Zalagerszegen csaknem két hete áll a termelés, ezért a beszállítók a baromfifeldolgozás újraindítását - elsősorban a visszafordíthatatlan piacvesztés miatt - teljesen reménytelennek tartják. Egyes vélemények szerint - miként a korábban megszűnt Zalahús Rt. esetében - bevásárlóközpont épül majd a  Zalabaromfi ingatlanainak helyén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.