BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntöttek a részvényesek - A Deutsche Bahné lesz a román Romtrans

A román Romtrans részvényesei úgy döntöttek, hogy legkevesebb 95 százaléknyi részesedést eladnak a cégből a Deutsche Bahn-nak - számolt be a Ziarul Financiar piaci forrásokra hivatkozva.

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Romtrans Románia vezető szállítmányozási vállalata. A felvásárlással a német vasút bővíteni akarja szállítmányozási tevékenységét Dél-Kelet-Európában. Az ügylet értéke egyelőre nem ismert, korábbi információk szerint 80-100 millió eurót fizethet a DB a román cégért.

A Romtrans 1952-ben jött létre és mintegy negyven évig az egyetlen román nemzetközi szállítmányozóként működött. 1994-ben privatizálták, jelenleg néhány román üzletember tulajdona. A bukaresti székhelyű cégnek 1500 dolgozója van, éves árbevétele 90 millió euró.

Még a tavalyi év végén a Deutsche Bahn logisztikai igazgatója kijelentette: a DB Romániában és Lengyelországban akar terjeszkedni egyenként 100 millió eurós beruházás révén. A DB-nek már van érdekeltsége Romániában, a temesvári logisztikai céget 2000-ben hozták létre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.