BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feriheggyel konkurálna az épülő székesfehérvári reptér

A Székesfehérvár mellé tervezett Alba Airport megkapta a jogerős létesítési engedélyt. A beruházók célja, hogy valódi konkurenciát jelentsenek Ferihegynek. A reptér elsősorban fapados és charter járatokat csábítana át Budapestről.

Az Alba Aiportot egy budai lakos mintegy fél óra alatt megközelítheti, így a fővárosban élők egy része számára a Székesfehérvári reptér elérése sem jelent majd nagyobb gondot, mint az utazás Ferihegyre – tájékoztatta a VGO-t a Biggeorge’s-NV Zrt. A hatvan kilométeres távolság megtételében az M7-es autópálya közelsége, a jelenleg is működő vasúti összeköttetés és a tervezet busz járatok segítenek majd.

A beruházó arra számít, hogy a székesfehérvári reptér mind a balatoni régió városait, mind Budapest környékén kiszolgálja majd és néhány év múlva Ferihegy után az ország második legjelentősebb repülőterévé válik. A tervek szerint 2010 első felére működőképes lesz az Alba Airport, 2015-re pedig a cég elérheti a 1,5-2 milliós utas forgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.