BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi történik a Zalabaromfi körül? Nagy a titkolózás...

Valamennyi munkavállalójának kifizette tegnap a Zalabaromfi Szárnyas Zrt. és a vele azonos érdekkörbe tartozó Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. az augusztusi elmaradt munkabért. A csaknem 700 dolgozó 53 millió forint körüli öszszeghez jutott.

Az átutalásokra azután nyílt mód, hogy a CIB Bank hozzájárult a tranzakcióhoz.

Ágazati források szerint a zárolás hátterében az áll, hogy a Zalabaromfi-társaságokban tulajdonos Dale konzorcium, illetve a hozzá köthető egyéb cégek egyes hiteltartozásaikat nem fizették vissza a CIB-nek.

Tegnap elterjedt hírek szerint a CIB a tartozások fejében megvásárolta a két Zalabaromfi-céget, de ezt az érintettek cáfolták (miközben a tényleges helyzetről továbbra sem nyilatkoztak). Értesüléseink szerint ugyanakkor szóba jöhet, hogy a CIB egy leánycége révén átmenetileg átveszi a társaságok vagyonát vagy működtetésük finanszírozását, a későbbiekben pedig maga keres új tulajdonost a vállalatoknak.

További részletek itt olvashatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.