BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trendforduló - Most először az ujjaik beszélnek helyettük

2007 utolsó negyedévében – az Egyesült Államok történetében először – a mobiltelefon előfizetők több sms-t küldtek, mint amennyit beszéltek. A rövid üzenetek aránya 64 százalékkal emelkedett, a hanghívások száma viszont csökkent.

Az adatokat nyilvánosságra hozó Nielsen Mobile szerint az ugrásszerű növekedés a QWERTY klaviatúra elterjedésének köszönhető, mivel ezek a "valódi" billentyűzetet használó mobilozók 54 százalékkal hosszabb időt töltenek szöveges üzenetek írásával – írja a New York Times.

A legintenzívebb sms-kommunikációt a fiatalok körében mérték: a 13-17 éves korosztály tagjai átlagosan 1 742 szöveges üzenetet küldenek havonta. A 18-23 évesek jóval visszafogottabbak, havonta átlagosan 790 sms-t küldenek. A Harris Interactive egy korábbi felméréséből pedig az is kiderül, hogy ez utóbbi korosztály tagjainak csaknem fele állítólag vakon is tud sms-t írni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.