BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

1.1 milliárd forintból újul meg a Zeneakadémia

Új időszámítás kezdődik a Zeneakadémia életében a most induló felújítással – hangsúlyozta a támogatási szerződés aláírása alkalmából, Liszt Ferenc születésének 197. évfordulóján Batta András rektor.

A tervek szerint 2011 őszére – a névadó világhírű zeneszerző 200. születésnapjára – befejeződő fejlesztéshez 9,7 milliárd forintos európai uniós és 1,1 milliárd forintos hazai támogatást kap a világhírű intézmény. Az európai felsőfokú zenei oktatás korszerű központja jön létre a tradíció és innováció két tartópillérére támaszkodó beruházással – mondta a budapesti ünnepségen Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

A kormány által eddig jóváhagyott mintegy 350 kiemelt projekt közül ez a 72. beruházás, amelynek aláírták a támogatási szerződését, és így elkezdődhet a megvalósítása – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.