BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik a Dell új netbookja - Fotó

A Dell második netbookja, az Inspiron Mini 12 12,1 hüvelykes, WXGA felbontású kijelzőt kapott. A nagyobb méret ellenére mindössze 1,2 kilogrammot nyom, a legvékonyabb helyen pedig 23 milliméter vastag.

A Dell Inspiron Mini 12 néven mutatja be második netbookját, alig két hónappal azután, hogy a cég debütált a mini notebookok piacán. Az új Inspiron kijelzője 12,1 hüvelykes és 1280 X 800 pixeles felbontást tesz lehetővé, ennyiben eltér a hagyományos netbook kínálattól – írja a Prohardver.

Az új modellbe Intel Atom Z520 (1,3 GHz) vagy Z530 (1,6 GHz) processzort építenek, 1 GB DDR2-es memória társaságában.

Hagyományos merevlemezzel rendelhető, amely felszereltségtől függően 60 vagy 80 GB-os lehet. Vezeték nélküli kapcsolódásra beépített Wi-Fi (802.11 b/g) és Bluetooth vezérlő használható, emellett 1,3 megapixeles webkamerát, VGA kimenetet, három USB 2.0 portot és kártyaolvasót kapott.

Egyelőre csak Japánban kapható, de novembertől világszerte elérhetővé válik 600 dollár körüli áron. A Dell operációs rendszernek a Windows Vista Home Basic változatát választotta, de az év vége előtt Ubuntu-val vagy Windows XP-vel előretelepített változatok is elérhetőek lesznek.

Prohardver Dell Inspiron Mini 12 -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.