BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha az Intelnek jól megy, nagy baj nem lehet - Bíztató eredmények

Az Intel illetékesei a Wall Street Journalnek nyilatkozva leszögezték: bár a globális PC-piac lanyhul, a chipgyártó bízik a negyedik negyedéves profit stabilitásában.

A világ legnagyobb mikroprocesszor gyártójának optimizmusát alátámasztja harmadik negyedéves eredménye: a tegnapi bejelentés szerint a cég 12 százalékos növekedést ért el – tudósít a YahooTech.

A növekedés ugyanakkor elsősorban a gyártás technikai fejlesztéséből ered, amely csökkenti a költségeket, miközben az eladások száma mindössze egy százalékkal növekedett. A jó eredményeket a laptopok ellátása produkálta, míg a szerverekhez, és asztali számítógépekhez kevesebb processzort adtak el, mint korábban.

Mint hogy a világ PC-éinek 80 százaléka Intel processzorral működik, az elemzők már több hete várják, hogy a cég nyilvánosságra hozza eredményeit és a jövőre vonatkozó várakozásait. Az Intel sorsa a teljes szektor számára indikátor lehet. Ami a negyedik negyedéves eredményeket illeti: a vállalat szerint a gazdasági válság megnehezíti az előrejelzéseket, de leszögezték: nem számolnak profitcsökkenéssel.

Részvényárfolyamok és adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.