BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Videoton a "nagyhal" szemével nézi a piacot

Nem kerüli el a Videoton Holdingot sem a válság, de le sem dönti, sőt, még hízlalhatja is.

Módosul a Videoton Holding mozgástere a válság következtében. Az autóipari megrendelések csökkenése miatt az Index információi szerint vélhetőleg 250 főt elbocsát a székesfehérvári csoport Autóelektronikai Kft-je. A hír kapcsán a VGO-t is csak a jövő heti közlemény kivárására kérte Sinkó Ottó vezérigazgató, de hozzátette, hogy más piacokon kedvezőbben alakul a holding cégeinek helyzete. A rendelésállomány szinten maradását feltételezve –aminek egyelőre semmi nem mond ellent – a társaságnak a Marcaliban az év eleje óta működő bő 200 fős gyárában stabil marad a létszám 2009-ben is. A kaposvári egység 1200 dolgozója mellé várhatóan még fel is kell venni továbbiakat.

„A helyzet kapcsán a Videoton az eddiginél is jobban fogja figyelni, hol talál a válság miatt csődközelbe kerülő, felvásárlásra érdemes cégeket”, mondta a VGO-nak Sinkó Ottó. Az akvizícióknak nem gátja, hogy a hitel drága, vagy nincs is, hiszen a Videoton az elmúlt 6-8 évben eleve csak saját pénzből vásárolt, tartósan nettó hitelezői pozícióban van. E stratégiáján most különösen nem kíván változtatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.