BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Friss diplomások, figyelem! KarrierExpo a Corvinus Egyetemen

Jó hír a pályakezdők számára, hogy csökkent a munka nélkül lévő pályakezdők száma, ám az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai alapján a több mint 424 ezer regisztrált álláskereső több mint tíz százaléka kezdi most a karrierjét.

Illetve kezdené, ha el tudna helyezkedni. Októberben – egy hónap alatt – a munkaügyi központok nyilvántartásában szereplő pályakezdők létszáma 2,9 ezerrel mérséklődött, ezzel a múlt hó végén 42,9 ezren voltak.

Ők és még inkább a friss, valamint a fiatal diplomások találhatnak maguknak állást, ha ellátogatnak ma és holnap az őszi KarrierExpo rendezvényre, amelynek a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete ad otthont. Az elmúlt 13 évben az egyetem Karrier Irodája már több mint 25 hazai és nemzetközi állásbörzét szervezett, tapasztalataik alapján az idelátogató fiatalok több mint egyharmada állást, 29 százalékuk pedig szakmai gyakorlati helyet keres.

Az idei eseményen közel száz munkaadó (hazai és nemzetközi közép- és nagyvállalat, a közszféra és néhány nonprofit szervezet) kínál munkalehetőséget és szakmai gyakorlatot, képzési és fejlesztési programot, ezek azonnal vagy folyamatosan pályázhatók, a legkésőbbi 2009. decemberi kezdésig.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.