BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivonul az Egyesült Államokból a német posta

Mintegy 15 ezer főt küld el az Egyesült Államok beli érdekeltségétől a Deutsche Post (DP) tulajdonában álló DHL, így mindössze 3-4 ezer munkahely marad meg az amerikai leányvállalatnál.

A DP 2008-ban eddig 1,2 milliárd eurós veszteséget könyvelt el a tengeren túli üzletből.A Die Welt úgy tudja, a német posta 2009 január végéig teljesen kivonul az Egyesült Államokból.

A előzetes számítások szerint az átszervezés 1,5 milliárd euróba kerül a vállalatnak, ám az ebből származó veszteséget 2009 végére 700 millió euróra szeretné csökkenteni a DP. A vállalat idén 2,4 százalékos EBIT-et vár.

A vállalati vezetők is távozhatnak az osztrák postától – tudósít a helyi hírügynökség, az APA. Werner Fayman, elnök Ausztriában 200 fiók bezárását, és 9 ezer fő leépítését jelentette be 2015-ig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.