A Szlovákiából származó virágmézben a répacukor koncentrációja a megengedett kétszerese - írja a Magyar Nemzet saját megrendelésre készült laboreredményekre hivatkozva, melyet a Wessling Hungary Kft. Élelmiszervizsgáló Laboratóriumában végeztek el.
A vizsgálat a virágmézben 9,5 százalék szacharózta - vagyis répacukrot - talált, ami csaknem duplája a Magyar Élelmiszerkönyv áltral előírt maximális 5 százaléknak, ezért a mézről bebizonyosodott, hogy hamisítvány - írja az origo, idézve a napilapot. A Tesco ezzel kapcsolatban összes felelősséget a gyártó cégre hárította, de a polcokról leveszi az Alimenti termékét.
Az ügy előzménye: A Tesco és a mézbotrány: Mi lehet az Alimenti Kft. üvegeiben?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.