BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Michelin: csökkenő nyereség, kényszerszabadságok

Szeptember végéig 1,1 százalékkal, vagyis 135 millió euróval 12,451milliárd euróra csökkent a Michelin csoport árbevétele.

Az alapanyagok drágulása miatt a költségnövekedés 2008-ban eléri a 750 millió eurót, ám a Michelin a többletkiadások ellensúlyozására példa nélküli áremeléseket tudott végrehajtani – közölte a cég. Európában a személy- és kisteherabroncs-forgalom a harmadik negyedévben 4 százalékkal csökkent, de ami még rosszabb, az elmúlt kilenc hónap alatt 13 százalékkal kevesebb téli abroncs kelt el a bázishoz képest.

A vállalat a válságra való reagálásként nyolc hétre kényszerszabadságra küldi 240 dolgozóját az Észak-amerikai Ardmore-ban található gyárából. A szám jelentősnek mondható, mivel az üzemet összesen 1450-en működtetik. A kényszerpihenőre küldöttek között abroncsgyártók és mérnökök egyaránt találhatóak. A cég részéről a newsOK-nak nyilatkozó illetékes szerint a leállás csak átmeneti, a dolgozók egy része pedig önként jelentkezett részvételre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.