BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekorderedményt értek el az áramszolgáltatók

A harmadik negyedéves jelentések szerint az Elmű és az Émász áramszolgáltató rekordprofitot könyvelhet el.

A legutóbbi adatokból könnyedén kiolvasható, hogy a profitnövekedés üteme tovább folytatódik: az Elmű 5 százalékos árbevétel-növekedés mellett 60 százalékkal, 26,9 milliárd forintra növelte első kilenchavi nyereségét, az Émász 11 százalékkal magasabb forgalom mellett 81 százalékkal, 10,2 milliárd forintra repítette adózott nyereségét ugyanezen időszakban. Ezen belül a harmadik negyedév is kiugró számokat hozott.

Az eredmények nem meglepőek, ugyanis már a féléves jelentésekben is rendre növekedésről számoltak be a társaságok. Akkor a cégek eredménye a villamosenergia-piac liberalizációjának köszönhetően ugrott meg jelentősen, hiszen az Elmű és az Émász is akkora profitot termelt, mint tavaly a teljes évben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.