BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

3 dimenziós kép fotókból! Video az új Adobe szoftverről

A szoftvercég nemrég Olaszországban tartotta Adobe MAX konferenciáját. A fejlesztések között egy Infinite Images-nek nevezett rendkívüli technológia is szerepel, amely fotókból készít háromdimenziós virtuális teret.

Az Adobe MAX konferencián Shai Avidan mutatta be saját fejlesztését, az Infitine Images technológiát, melynek lényege, hogy tetszőlegesen kiválasztott fotóalbumokból készít háromdimenziós virtuális teret – tudósít a Handelsblatt. Az adatbázis lehet a saját fotótárunk vagy akár a Flickr-ön található csomag is, ahogyan azt a lenti videó demonstrációja is mutatja.

Az összefüggő fantáziavilágok felépítését a részletes képtartalom-elemzés teszi lehetővé. Az Infinite Images minden fotó vizsgálatakor meghatározza és kategorizálja az alapvető tulajdonságokat, például, hogy az ég mindig a talaj fölött van. Ezek az összehasonlító elemzést követően tetszőlegesen, de mégis logikusan kapcsolja össze a fotókat egy képzeletbeli teret alkotva. Így például az Abbey Road akár egy pekingi utcában is folytatódhat, ha a kép tulajdonságai megengedik ezt.

A szoftver működésének "melléktermékeként" soha nem látott panorámákat láthatunk és olyan embercsoportokat, akik soha nem voltak együtt láthatóak – írja blogjában a Photoshop termékmenedzsere, John Nack.

A Microsoft korábban már előállít egy hasonló alkalmazással – a Photosynth azonban létező helyszínekről készített képekből készít térbeli látképeket, míg az Infinite Images a fantázia világába viszi a felhasználót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.