BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vesztesek szövetsége: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát

Tokiói elemzők "vesztesek szövetségének" nevezik a hazai félvezetőipar várható átalakítását: a Toshiba, a NEC és a Fujitsu egyesítené félvezető-üzletágát, mivel mindnyájan nehezen küszködnek a válsággal, a csökkenő kereslettel és a zuhanó termékárakkal.

A Toshiba a története legnagyobb veszteségére számít a mostani, márciussal záruló pénzügyi évben, és pénteken a világ első húsz félvezetőgyártója közé tartozó NEC Corp. információs technológiai cég is meredeken csökkentette előrejelzéseit. A NEC most 290 milliárd jenes hiányra számít az adó utáni rubrikában az egész pénzügyi évre, az eddig várt, 15 milliárd jenes adózott eredmény helyett. A forgalmát 4,2 billió jenre várja az eddig jósolt 4,6 billió helyett.

A NEC-nél egyszersmind közölték: az üzleti év decemberrel zárult harmadik negyedévében 130,8 milliárd jen volt a veszteség adó után. Egy évvel korábban még csak 5,2 milliárd jen volt a veszteség. A nehézségek már régóta tartanak, de növekednek. Az üzleti év első kilenc hónapjában a NEC nettó vesztesége 129,01 milliárd jen volt, egy évvel korábban 9,98 milliárdot vesztett. A forgalom 3,08 billió jenre csökkent 3,19 billióhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.