A Harvard Közegészségügyi Intézetének munkatársai két éven keresztül követték a fogyókúrázók életet, így keresve a választ arra: melyik módszer hatékonyabb. Elizabeth Nadel a programot finanszírozó egészségügyi intézet igazgatója a tapasztalatok alapján az AP-nek úgy nyilatkozott: titok nyitja a bevitt kalória mennyisége. Vagyis szinte mindegy, hogy valaki a szénhidrátok vagy a zsír mennyiségét csökkenti, ameddig összességében teljesíti a kitűzött célt a teljes tápanyagbevitelt illetően.
A kutatás során 811 túlsúlyos felnőttet választottak ki, akiknek négy különböző diétás módszert írtak elő. Minden résztvevőnek napi 750 kalóriával kevesebbet kellett bevinnie és heti kilencven percet edzenie. A "versenyt" egyik csoport sem nyerte meg sem a súlyvesztés, sem a has körméret terén.
Dr. Frank Sacks, a Harvard kutatója szerint a kalóriákra fókuszáló diéta nagyobb változatosságot tesz lehetővé, így a fogyókúra kevésbé lesz monoton.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.