BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Springsteen hiába tiltakozott - Egyesül a Live Nation és a Ticket Master

Egyesül a két élő szórakoztató műsorok forgalmazásával foglalkozó cég. A Live Nation és a Ticketmaster fúziója a világ legnagyobb ilyen jellegű vállalatát hozza létre.

A Reuters jelentése szerint a két vállalat közölte: megtörténik a fúzió. A megállapodás értelmében a Live Nation részvényesei a partnervállat 50 százalékát irányítják majd. minden Ticketmaster részvényért 1,384 Live Nation részvény jár.

Az élő, szórakoztató ipari programok értékesítésével így mostantól együtt foglalkozik a két cég, a szektor legnagyobb, most létrejövő vállalatának értéke 2,5 milliárd dollár. A céget Barry Diller igazgató és hét-hét további menedzser irányítja majd.

A fúzió ellen napokkal ezelőtt tiltakozott Bruce Springsteen. Mint azt a New York Times idézi, a rocklegenda szerint semmi nem ronthatna tovább a rajongók helyzetén, mint hat a két cég egyesülve, monopóliumot alakítva erőltetné rájuk rendszerét. A lap szerint a fúzió minden, a fellépőkkel kapcsolatos üzleti tevékenységet (jegyeladás, koncerttermek bérlése, művészek képviselete) egy ernyőszervezet irányítása alá helyez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.