BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormányzati munkacsoport látogat a GM-hez

Egy informátor szerint a kormányzat autóipari munkacsoportja találkozik a GM és a Chrysler, valamint az autóipari szakszervezet vezetésével. Az illetékesek arról tárgyalnak majd, hogyan kerülheti a csődöt a General Motors.

Egy név nélkül nyilatkozó forrás közölte az AFP-vel, hogy a két autóipari vállalat és a kormányzat illetékesei ma Detroitban találkoznak. A GM, a Chrysler, valamint az Egyesült Autóipari Dolgozók (UAW) szakszervezet vezetősége arról tárgyal, hogyan menekülhet meg a csődtől a General Motors.

A múlt héten a cég újrastrukturálását felügyelő szakértők közölték: komoly kétségeik vannak a GM életképességére vonatkozóan. A jelentés értékelése a csőd felé mutat, ezt szorgalmazta a két vezető republikánus szenátor vasárnapi nyilatkozata is. Rick Wagoner vezérigazgató továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint a General Motors nem viselné el a csődeljárást, mert a fogyasztók ebben az esetben teljesen elveszítenék bizalmukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.