BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megőrizte címét az IT-világbajnok

Továbbra is Dánia vezeti az infokommunikációs technológiák hozzáférhetőségét és elterjedtségét mérő globális ranglistát (NRI) – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) éves jelentéséből.

Bár az USA feljutott a dobogóra, illetve Kanada és Szingapúr is előkelő helyen szerepel, az első tízből hat ország észak- vagy nyugat-európai. Magyarország ugyanakkor, némileg rontva tavalyi helyezésén, éppen csak bent tudott maradni a 134 tagú mezőny első harmadában.

A távközlési infrastruktúra és szolgáltatások fejlettsége hatékony eszköz lehet az egyes államok kezében a gazdasági válság átvészeléséhez, illetve a növekedés minél gyorsabb újraindításához – szögezi le a jelentés. A WEF szerint a nagy sebességű internetnek, illetve a fejlett mobiltelefon-hálózatnak mára már az alapvető infrastruktúra részének kell lennie, ami a fejlődő és feltörekvő gazdaságok versenyképességének javításában is kulcsfontosságú lehet.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Dánia, de Svédország, Izland vagy Finnország kiváló idei helyezése is a jól megalapozott képzésnek, valamint a csúcstechnológiák alkalmazásával és az új megoldásokkal szembeni nyitottságnak köszönhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.