BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A FIAT és a kormány választja ki a Chrysler vezetőségét

Bob Nardelli, a Chrysler vezérigazgatója egy a munkatársaknak küldött memorandumban közölte: az amerikai kormány és a FIAT választja majd meg a jövőben létrejövő FIAT-Chrysler konglomerátum igazgatótanácsának tagjait.

Korábban Sergio Marchionne, a FIAT vezére tett olyan, a Chrysler szakszervezeteinek szóló nyilatkozatot, amely arra utalt, hogy az amerikai-olasz autógyártó szövetség vezető szerepét a FIAT tölti majd be.

A Reuters birtokába került memorandum ezt igazolja. Bob Nardelli vezérigazgató ebben úgy tájékoztatta kollégáit: FIAT-Chrysler szövetség megkötését követően az igazgatótanács tagjai a FIAT és az amerikai kormány választja majd ki.

Nardelli legfrissebb nyilatkozata szerint a jövőben megalakuló igazgatótanács tagjai mindkét vállalattól független szakemberek lesznek majd, akik jogosultak lesznek az elnök megválasztására.

Ezzel véget érhet Bob Nardelli vezérigazgatói pályafutása, amely 2007-ben kezdődött akkor, amikor a Cerberus Capital Management megvásárolta a Daimlertől a Chrysler 80,1 százalékos részesedését.

A FIAT és a Chrysler Barack Obama ultimátumának megfelelően április végéig kénytelen véglegesíteni az együttműködést, amennyiben az amerikai cég újabb állami forrásokra tart igényt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.