BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár ingyen is megszabadulna a Saabtól a GM

A Financial Times értesülései szerint a General Motors akár ingyen is továbbadná a Saabot, hogy biztosíthassa a svéd márka jövőjét. A leánycég a húsz potenciális érdeklődő közül tíz felé "nyitja meg a kapukat".

A Saab az év közepére szeretne befektetőt találni, ezért megkezdte a cég működésének ismertetését az érdeklődőkkel.

A cég tájékoztatása szerint húsz érdeklődő jelentkezett a márkáért, akik közül tízzel kezdi meg a tárgyalásokat az autógyár. A Financial Times értesülései szerint az amerikai anyavállalat akár ingyen is megválna a Saabtól, hogy így biztosítsa annak jövőjét.

A cég ügyvezető igazgatója a lapnak annyit mondott: a befektetők magántőke társaságok, illetve nemzetközi autóipari konszernek. "Terveink szerint tíz érdeklődő ismerheti meg részletesen a Saab működését, majd megvizsgáljuk, érdemes-e tovább haladnunk a befektetők listáján" – közölte Jan Åke Jonsson.

Az elkövetkező hetekben a szóba jöhető vásárlók száma kettőre vagy háromra szűkül, a gyártó reményei szerint június elejére megszülethet a megállapodás.

A General Motors februárban szakított a Saabbal azért, hogy a svéd leány csődvédelmet kérhessen. A GM a Saab mellett a Saturn és a Hummer márkákat is szeretné eladni és megválna az Opeltől is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.