BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Bekeményített" a FIAT vezére a Chryslerrel szemben

Sergio Marchionne, a FIAT vezérigazgatója a Globe and Mailen keresztül üzent a Chrysler szakszervezeteinek, mondván: ötven százalék az esély a FIAT-Chrysler szövetség létrejöttére, mivel nem haladnak a tárgyalások az érdekképviseletekkel.

Két hét áll a Chrysler rendelkezésére ahhoz, hogy véglegesítse fúzióját a FIAT-tal, feltéve, hogy a továbbiakban is igényt tart az amerikai állam anyagi segítségére. Mint arról tegnap beszámoltunk, a hírek szerint az új konglomerátumot várhatóan a FIAT vezére irányítja. Ezt látszik alátámasztani az a tény, hogy Sergio Marchionne a Globe and Mailnek adott nyilatkozatán keresztül világos üzenetet küldött a Chrysler szakszervezeteinek – írja a Reuters.

Marchionne úgy fogalmazott: jelenleg ötven százalék az esély az együttműködésre, mivel az amerikai cég alkalmazottait tömörítő szakszervezetek nem hajlandóak tárgyalni a bérköltségek csökkentéséről.

Az olasz cég vezetője leszögezte: készek tárgyalásra és arra, hogy bármit megtegyenek az amerikai partner megmentése érdekében, a tőkeinjekciót kivéve. A vezetői tisztségről úgy nyilatkozott: szóba kerülhet, de a titulus számára nem lényeges.

A Chysler esetleges csődjével kapcsolatban Marchionne nem bocsátkozott találgatásokból, mindössze annyit mondott: a csődvédelem egy lehetséges forgatókönyv abban az esetben, ha nem jön létre a fúzió.

Az elképzelések szerint a FIAT 20 százalékos részesedést szerezne a Chryslerben, amelyért cserébe átadná kisautói gyártási technológiáját és nyithatna a külpiacok felé. Marchionne nyilatkozata szerint a közkedvelt 500-as típus már a jövő évben kapható lenne az Egyesült Államokban, a szintén a cégcsoporthoz tartozó Alfa Romeo pedig itt vagy Kanadában is megkezdené a gyártást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.