BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi: nem nagyon meglepő az elutasítás

Számítottam rá, hogy lesz ellenszavazat – mondta a 10 százalékos szavazati korlátra vonatkozó javaslat elutasítása kapcsán Csányi Sándor

Számítottam rá, hogy lesz ellenszavazat – mondta a 10 százalékos szavazati korlátra vonatkozó javaslat elutasítása kapcsán Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hitelintézet közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

Az előterjesztés – tette hozzá – egy nagyobb részvényes ellenállásán bukott meg. Ám – mutatott rá Csányi – erre a helyzetre is létezik megoldás, és az elutasítás ellenére nem tartja reális veszélynek az OTP Bank ellenséges felvásárlását.

A részvényesek által elutasított javaslat szerint a 2011. április 30-ig terjedő időszakban egy részvényes vagy részvényesi csoport sem gyakorolhatott volna a közgyűlésen szavazásra jogosító részvényekhez fűződő szavazati jogok tíz százalékát meghaladó mértékű szavazati jogot.

Az ideiglenes korlátozás bevezetésével a menedzsment azt kívánta elérni, hogy egyetlen részvényesi csoport se rendelkezzen túlzott erőfölénnyel a közgyűlési döntések meghozatala során.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.